Den hellige pipen

Det knyttes legender og myter til de aller fleste ting, så også om hvordan siouxene fikk den hellige pipen

En gang for lenge, lenge siden dro to unge Sioux-indianere ut på bøffeljakt. Da kom det plutselig mot dem en strålende vakker kvinne, kledd i hvitt kalveskinn og med et knytte på ryggen. En av dem ville ta henne til fange, men da han kom nær henne, la en sky seg over dem. Da skyen lettet var det bare bein igjen av ham. Hun sa da til den andre: «Jeg harpipe kommet med et budskap til folket ditt fra Bøffelfolket. Gå og fortell dem at de skal gjøre seg klar til å ta imot meg.»

Neste dag kommer den merkelige kvinnen til leiren, hvor de hadde satt opp en egen tipi til henne. Denne gangen holdt hun den hellige pipen i hånden. Hun viste dem hvordan den skulle brukes ved bønner, og lovte at den ville bringe dem velsignelse og lykke. Så puttet hun pipen i knyttet igjen og ga det til høvdingen for at han skulle ta vare på den. Fra den tid av har knyttet vært det helligste for stammen. Så vandret kvinnen sin vei igjen, men plutselig så de ikke en kvinne, men en hvit bøffel som forsvant bortover prærien.

Fritt oversatt etter en tekst av Katharine Berry Judson som har samlet sammen mange legender fra indianere over hele Amerika
Bildet er gjengitt med tillatelse fra FirstPeopleUs -ikke kopier det, men spør heller om lov hos de


Kommentarer

Den hellige pipen — 1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Musikk – N | Dagens ABC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *