UFO i historien

Å forklare det uforklarlige har gjennom alle tider vært en uoverkommelig oppgave. Kan vi likevel finne sannhet via nedtegnede observasjoner fra tidene før oss?

I Japan, år 1235 ble det sett lys på himmelen. Lysene beveget seg i svingende krumspring. På den tiden var dette selvsagt skremmende og en undersøkelse ble iverksatt. Kanskje den aller første vitenskapelige undersøkelse av et ufo-fenomen?

«Det var intet unaturlig i det hele.ufo_xfiles Det var rett og slett vinden som fikk stjernene til å svaie» slik lød rapporten.

Med datidens kunnskaper var dette en fullstendig logisk forklaring. Nå vet vi at det absolutt ikke ville vært mulig. Men enhver observasjon av noe ukjent blir forklart med de midler man har til rådighet. På samme vis ville et fly fortont seg som noe gudene hadde sendt til jorden for hulemannen.

Hva som egentlig har blitt sett og opplevet gjennom tidene kommer vi nok aldri til å få vite sannheten om. Men det er lov å håpe på det, i mellomtiden må vi nøye oss med å spekulere…

…og spekulering er det vi skal gjøre i denne serien Ufo i Historien her på Silvermoon.

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *