Ogopogo – naitaka

Det finnes så mangt som lever i vann og historiene vil nok ikke slutte før alle hav og vann er fullstendig kartlagt. Foreløpig klassifiseres slike vesener som kryptider, men hvem vet hva fremtiden vil vise …
Ogopogo, eller naitaka (djevelånden i sjøen, fritt oversatt) som er indianernes gamle navn på vesenet lever i innsjøen Okanagan i British Columbia – Canada. Den har vært sett over 200 ganger siden 1700-tallet.

En av de mest spektakulære observasjonen må vel sies å være den fra 1854. Da skal vesenet ha spist en flokk hester som forsøkte å krysse sjøen. God apetitt altså, noe som kan forklares av dens lange lengde på opptil 20 meter.

Men de som så den i 1949 sa den lignet en slange på cirka 10 meter, med en tykkelse på 30-40 cm og en kløftet hale. De fikk mulighet til å studere

En rekonstruksjon, altså ikke et ekte bilde det her

En rekonstruksjon, altså ikke et ekte bilde det her

dyret et kvarters tid i kikkert. Fordi det var lang avstand mellom buktningene blir det antatt at det kan være to dyr som ble observert. Koselig med selskap, og ikke minst for å reprodusere seg.

I juli 1959 ble pressemannen RH Miller, sammen med venner, forfulgt av sjøormen en dag de var ute i motorbåt på sjøen. Avstanden var knappe 100 meter, men de snudde båten for å se nærmere gjennom kikkerter. Deres beskrivelse av dyret var at det hadde slangehode med stump nese.

23 juli 1968 koste Ogopogo seg i vannflaten der den lå og fløt bedagelig inntil den ble forstyrret av 5 unge vannskiløpere. Ungdommen kom så nær som 2-3 meter. De beskrev den som 7 meter lang, dekket av blågrønne skjell som glitret i solskinnet. Men den syntes nok at de var et forstyrrende innslag for den dukket brått og etterlot seg et kjølvann av krappe bølger. De unge forsøkte å forfølge den med en fart på 35 knop, likevel klarte Ogopogo å unnslippe.

Kilder:
Verdens største mysterier – Nigel Blundell – 1987
Møte med det uforklarlige – 1984
Wikipedia – engelsk artikkel
Bildet er fra Wikimedia Commons – og deles ihht GNU_Free_Documentation_License

Flere sjøormer? Bunyip – Vanndjevelen i Australia

 

 


Kommentarer

Ogopogo – naitaka — 4 kommentarer

  1. Tilbaketråkk: freemasonrysecrets.com

    • As long as you give me credit and linkback, but I can’t see why anything from my site can help 😉

  2. Hello my loved one! I wish to say that this post is awesome, nice written and come with almost all significant infos. Iˇ¦d like to peer more posts like this .

  3. Tilbaketråkk: Bunyip – Vanndjevel « Silvermoon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *