Lady Lovibond

En ny kategori her på Silvermoon, spøkelsesskip, båter som har eksistert, gått på grunn eller forulykket på annet vis og som dermed går igjen på de sju hav.

Først ut er historien om Lady Lovibond

På Goodwin Sands, sandbanken i Den engelske kanal, har mange skip forlist. Et av disse var Lady Lovibond som gikk på grunn der den 13 februar 1748.

Den tremastede skonnerten hadde forlatt London med kurs for Portugal. Om bord var den nygifte kaptein Simon Peel, hans kone og noen av bryllupsgjestene. I følge sagnet ble Peel drept av styrmannen som var forelsket i bruden, deretter styrte han skuta rett mot sandbankene. Alle ombord druknet.

13 februar 1798, nøyaktig femti år senere, ble skonnerten igjen observert med kurs for Goodwin Sands. En fiskebåt fulgte etter og hørte lyder fra fest og latter. Etter at den atter en gang hadde gått på grunn forsvant den i løse lufta.

I 1848 ble den igjen sett v på samme dag og sted. I 1898 ble observasjoner gjort ved Deal i Kent. Men 13 februar 1948 ble Lady Lovibond sett av Kaptein Bull Prestwick, han fortalte at hun hadde et irriserene grønnskjær over seg.

I 1998 var det ingen som så henne, men kanskje de heller ikke så etter?

En sang laget om Lady Lovibond: http://www.colinreece.co.uk/Lady%20Lovibond.htm


Kommentarer

Lady Lovibond — 4 kommentarer

 1. Ei historie som får tankene på gli, mot mye av det vi ikke forstår og har «vitenskapelige beviser» for. Spennende synes jeg, og får tanker om tema som det florerer av i store mengder. Kommer nok til å følge enda mer med her fremover og kanskje også «mase» litt om nye historier. Om det skulle være nødvendig.

  Takk for serveringen fra en som har lovet (og holder) å «studere» dine blogger nøye. 🙂 Er i ferd med det nå…

  • Takker for det 😉 Fint å vite at noen holder øye med meg for da ansporer det vel (forhåpentligvis) til flere innlegg her.
   Har nok av materiale å ta av egentlig, det gjelder bare å få sjekket opp alt godt. Er litt forskningsprosjekt denne siden her, mye som har fakta i seg og da må jeg jo prøve å få det korrekt.
   Men mas litt du om du synes det går for lang tid mellom innlegga 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *