Gammel dommedag slo feil

Når vi nå er inne i 2012, og mayakalenderen tar slutt om ikke så lenge, kan det være betimelig å minne om at vi for få år siden stod foran en annen dommedagsprofeti. Årtusenskiftet bekymret teknologer, men profeter ville også ha det til at vi nå skulle vært utslettet.
Hvis vi nå ser bort fra alle de tekniske spådommene som i all vesentlig grad feilet den gange så var det mange som støttet seg til gamle og nye profetier.

Nostradamus (1503-1566) var nok den som fikk mest omtale for sine spådommer. Disse var skrevet i en verseform som i stor grad åpnet for mulighet for tolkning.

Det skulle komme en krig som gjorde slutt på alle kriger. «En gul rase skulle invadere Europa», og «blod og lik» skulle dekke jorden». Blodbadet ville ende i 1999 og sju måneder, da en redselsfyrste vil komme fra himmelen.

I ettertid har det vært flere påstander om feil i både tolkninger og oversettinger av profetens tilhengere, så vi kan kanskje fortsatt oppleve det ovenstående?

Jeanne Dixon varslet en verdenskrig som skulle begynne i slutten av 1980-årene og med kulminasjon i 1999. Nå vet vi at hun tok feil, selv om hun visstnok hadde mye rett i andre av sine spådommer. Det kan også innvendes at hun kan ha støtta seg til Nostradamus.

Mor Shipton, eller Ursula Southell som hun visstnok het, levde samtidig med Nostradamus, men uten mulighet til å ha blitt påvirket av ham. Hun hadde en rekke forbløffende sikre spådommer. Men særlig er det hun skrev om fremtiden imponerende, husk at hun døde i 1561 og hadde ingen forutsetninger til å tenke seg at dette kunne skje.

«Rundt om i verden skal tanker fly
så hustig som regndråper fra en sky.
Under vann skal mennesker gå,
kjøre,sove, ja snakke òg.
Vogner skal uten hester kjøre,
og ulykker med seg, det vil de føre.
På havet skal jernet vugge opp og ned
like lett som en båt av tre.»

Heldigvis bommet hun på de to følgende linjene:
«Verden forgår og alt folk med den
i nitten hundre og nittien»

Kilde: Verdens største mysterier – 1987
(for ordens skyld gjøres det oppmerksom på at Wikipedia artikkelen om Mor Shipton avviker fra det som her er skrevet. Det har ikke vært mulig å få bekreftet hva som er korrekt informasjon, men linkingen er gjort fordi bokverket neppe er tilgjengelig lenger)
Bildene er fra Wikimedia Commons

 


Kommentarer

Gammel dommedag slo feil — 6 kommentarer

  • Joda, det er nok sånn noenlunde fakta det som presenteres her. Men det har gått lang tid siden de opprinnelige hendelsene og mye kan ha skjedd via oversettelser osv. Men i utgangspunktet er det så korrekt gjengitt som mulig… tror jeg 😉

   Beklager seint svar på denne, har vært litt for sjelden innom her i det siste

   • Jo, jo … at Mayakalenderen slår feil skjønner jeg ikke helt men? Den har vel ikke spådd noe etter hva jeg kan se… det er vel heller ryktesprederne som får seg noen nesestyvere? Mayakalenderen som går ut i 2012 går sin gang den… for det finnes flere mayakalendere skjønner du…
    Den Gregorianske kalender som vi i vesten lever etter, måler dager som utgjør år. Ved å benytte denne kalenderen er du dømt til å se tid som en rett linje, en lineær progresjon inn i fremtiden vekk fra fortiden. Mayaenes kalendre måler sykluser. Disse tar for seg kvaliteten på tidsperioden fremfor tiden som går. Kalendrene Tzolk’in, Haab og Long Count er de tre hovedkalendrene til Mayaene. Tre til fem kalendre er fremdeles ikke frigjort av Mayaene, men er antatt å være profetiske. De er sagt å være viktige for veiledningen i bevissthetens evolusjon. Hvert år er det et møte blant de 440 eldste som representerer hver av dagens Mayastammer. De diskuterer kalendrene, sine tradisjoner og hvor mye informasjon som skal deles med resten av verden.

    Når det gjelder profetiene til Nostradamus, skal en visst ikke bedømme mannen som skrev dem men folkene som oversatte og tolket dem til det som det ble til?
    Kan ikke se at han har forutsagt et blodbad i 1999, men at det skulle komme en redselskonge fra himmelen… men at handlingene skulle komme senere og etter hvert. Verset har med seg ordet gjenopplive… så langt har ikke vitenskapen kommet enda så den er i stand til å gjenopplive en konge av Angoumois?

    Men hva de andre personene har spådd, har jeg ikke satt meg så nøye inn i, men kan tenke meg at de også kan ha noe for seg, men at skapningen ikke kan gå fortere frem en skaperen er nå en ting, en annen kan være at verset du siterte fra Ursula Southell ikke er så bort i hampen galt om vi sammenligner dette med hva Edgar Cayse har uttalt, så vil jern bokstavelig kunne flyte på vann når den oppfinnelsen kommer, denne oppfinnelsen skal visstnok ha en forbindelse med hvordan pyramidene i Egypt ble bygget ved at stein kunne sveve i luften… eller som de gamle skrifter sier: Om man har stor nok tro vil man kunne flytte fjell. Tror det har noe med Nikola Teslas oppdagelse av “vakuumenegi” å gjøre. Med en slik energikilde vil motoren sitte ute i naturen og vognene vil kunne kjøres uten hester – det skal bli fint det, men spørs om det kommer i vår tid?

    • Såvidt jeg kan se har jeg skrevet: …mayakalenderen tar slutt om ikke lenge… Noe som stemmer overens med den delen av kalenderen som de fleste har hengt seg opp i. Jeg er meget vel klar over at vi den 22 desember går over i 14 baktun, men siden det ikke var Mayakalenderene som var tema her syntes jeg det hadde liten hensikt å skrive mye om den. Det jeg ville vise var at det gjentatte ganger har vært spådommer og profetier som mener verdens undergang er nær.
     Men hvem vet, verden kan ha gått under allerede den 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *