Don Miguel Ruiz – De fire leveregler

Don Miguel Ruiz ble oppdratt på landsbygda i Mexico av moren som var curandera, og bestefaren som var nagual. Familien regnet med at Miguel ville ta over den gamle arven med healing og undervisning og bringe videre toltekenes esoteriske kunnskap. Istedet valgte Miguel det moderne livet, studerte medisin og ble kirurg. Etter en ulykke tok han opp kunnskapen etter sin mor og bestefar og er nå en nagual av Ørneridder-slekten og har viet sitt liv til å dele de gamle toltekenes kunnskap med oss

De fire leveregler:

Vær ren i ord:
Snakk med integritet. Si bare det du mener. Unngå å misbruke ord til å snakke stygt om deg selv eller å sladre om andre.

Ta ikke noe personlig:
Ikke noe av det andre gjør er på grunn av deg. Det andre sier og gjør er en projeksjon av deres egen virkelighet, deres egen drøm. Når du er immun mot andres meninger og handlinger vil du ikke bli utsatt for unødig lidelse.

La være å forutsette ting:
Våg å stille spørsmål og uttrykke det du virkelig ønsker. Kommuniser med andre så klart du kan for å unngå misforståelser. Denne ene leveregelen er nok til at du kan omskape hele livet ditt.

Gjør alltid ditt beste:
Ditt beste vil forandre seg fra øyeblikk til øyeblikk. Det vil være annerledes når du er frisk enn når du er syk. Gjør ditt beste under alle omstendigheter så vil du unngå å dømme deg selv og angre.

Curandera=healer
Nagual=sjaman

Fra don Miguel Ruiz og boka hans som heter De fire levereglene


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *