Ametyst – myte og bruksområder

Legenden om hvordan den ble til og litt om hva den kan brukes til

Styrker spirituell dyrkning og utvikling, ydmykhet, hjelper oss å ta bort egne begrensninger, forbedrer søvnen, reduserer mareritt, er beroligende og reduserer stress, er en god drømmestein, gir beskyttelse, tankemessig balanse, kontroll over temperament, styrker følsomhet og intuisjon, bidrar til bevissthetsforandring, er bra til meditasjon, styrker indre fred, beroliger tanken, gir dypere forståelse og visdom, hjelper oss å overkomme tap og savn. Chakra; 6 og 7

Båndametyst: Beroligende og rensende. Lykkestein. Beskytter mot dårlige energier. Gir åndelig kraft, hjelper sjelevenner å finne sammen og forstå hverandre. Chakra: 6.

Legenden om hvordan ametysten ble til:

Det var en gang en søt og sexy nymfe. Ja alle nymfer er jo søte, men hun her var litt ekstra spesiell. Vinguden Bacchus syntes det. Han klarte aldri å ta øynene fra henne når hun danset med de andre nymfene i skogkanten. Ja ofte så klarte han heller ikke å holde fingrene sine for seg selv heller. Han tafset borti henne så ofte han bare klarte å komme nær nok. Siden han var vinguden var han jo en selvskreven gjest på alle fester, det samme var jo nymfene. Så det ble mange anledninger for han.

Den stakkars nymfen syntes til å begynne med at det var litt smigrende. Men etter hvert ble det bare slitsomt. Bacchus var ikke akkurat det man kan kalle en høflig gud. Høfligheten har dessverre den vanen at den forsvinner med vin inntak. Og det hadde han mer enn nok av. Og han ble altfor plagsom på festene.

Den lille nymfen visste ikke sin arme råd. Men en av de andre nymfene sa til henne at hun burde snakke med Diana, skoggudinnen, kanskje hun kunne hjelpe henne. Nymfen syntes det var litt voldsomt å gå til selveste gudinnen, men hun så ingen annen utvei så det endte med at hun måtte oppsøke henne i skogen.

Dypt inne i skogen, på en gresskledd slette med store bjørketrær holdt Diana til. Nymfen nærmet seg forsiktig, var enda ikke helt sikker på om dette var det rette å gjøre. Men hun fikk da på sitt forsiktige vis lagt frem sitt ærend for Diana. Og jo, gudinna tenkte over det, og etter en stund hadde hun løsningen. Hun spurte nymfen om hun ville bli en krystall. Jo, nymfen syntes godt om ideen og slik ble det.

Nymfen ble forvandlet til en nydelig kvartskrystall. Bacchus fikk høre dette og oppsøkte hulen hvor krystallnymfen var satt. Han trodde først ikke noe på det, men han kunne selv se med sine egne øyne, at jo, der var hun. Hans store forelskelse, nå som krystall. Bacchus hadde et heftig temperament. Og han ble sint. Nå var hun vakker, javisst, men det var jo ikke noe liv i henne. Han kastet vinglasset sitt mot henne. Og all vinen rant ned over henne. Krystallen tok fargen opp i seg, og ble rødlilla slik vi i dag kjenner ametysten. Vakker er den fortsatt :)

Nå må det også sies at ametyster kan beskytte mot overdreven drikking, bakrus og annet som kan oppstå som følger av overdreven omgang med Bacchus. Om det er Dianas forvandling, eller nymfens aversjon mot Bacchus vet jeg dessverre ikke….

Ønsker du deg en ametyst kan de kjøpes i Silvermoons egen nettbutikk

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *