Rosmarin og lavendel

Rosmarin og lavendel er to urter med en felles historie Rosmarin og lavendel var stjernenes budbringere og fulgte Adam og Eva ut av Edens Hage som en gave fra Gud, for å minne den første mann og kvinne på deres stjerneskinnende hjem. Siden har disse to urtene fulgt menneskene overalt. Gjennom fristelser og sykdommer. Og Gud ga urtene kraft til å gi menneskene styrke, utholdenhet, sunnhet og evne til å motstå sykdommer. Det er urtenes oppgave å følge menneskene til vi vender tilbake til vårt hjem blant stjernene

Rosmarin er ånden og lavendel sjelen sier et gammelt ordspråk

Rosmarin og lavendel forholder seg til hverandre som mannen til kvinnen, sies det også.

Kanskje vi skulle ta litt mer vare på våre gamle venner sendt fra stjernene? Kan det være at de har en større verdi som vi i den materialistiske verden har glemt?


Kommentarer

Rosmarin og lavendel — 7 kommentarer

 1. Tilbaketråkk: Rosmarin | Hekseliv

 2. Heisann!

  Hyggelig med tilbakemelding.
  Jeg var ikke i tvil om hva slags plante det var jeg heller før duften av den kom for dagen!!!
  Den lukta veldig lavendel, men av utseende er den det jo ikke – verken blomster eller blader. Hvilken annen urt har duft som likner… ikke verbena?
  Bladene er veldig verbena – ikke blomstene, for min plante har litt leppe. Verbena har mer en flate med fire kronblader og annerledes støvbærere. Er ikke sikker på hva jeg har ennå!!!
  Finner det vel ut en gang!

  Ha en fin dag ;:OD)

  • Jeg er heller ikke sikker på det, men håper det ikke er så ille ugress eller noe da.
   Det finnes jo så utrolig mange forskjellige planter og av de som dyrkes frem er det et enda større flor ser det ut til. Kan være vanskelig å finne ut av det ja.
   Hadde et sånt mysterium tidligere i sommer sjøl, måtte gi opp for i år, men kommer planten opp igjen neste år må jeg nok sende den til noen som kan identifisere.
   Ha en fin dag du også og takk for skryt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *