Bergkrystall

Gir beskyttelse, er bra til meditasjon, forbedrer kontakten med de spirituelle områdene, styrker følelsesmessig balanse, intuisjon, er lysbærer, gir forbindelse til sjelestjernen og åndelige veiledere. Gode healing egenskaper. Styrker kroppens krystallegenskaper. Chakra; alle

Består kun av kvarts, et mineral som også finnes naturlig i oss mennesker. De finnes i mange former og er alt fra gjennomsiktige til nesten melkehvite av farger. Mange mener at fasongene på bergkrystallene forteller om hva de kan brukes til. Men generelt kan det sies at de lagrer og omformer energi. De sender også ut energi og er derfor gode steiner å bruke om en føler seg litt kraftløs og tufs.

Krystallene kan brukes til de aller fleste formål. De kan faktisk programmeres til det formålet man har bruk for. Til healing og meditasjon er de uunnværlige. Skal man starte en samling med krystaller til å bruke i slike sammenhenger er bergkrystallene det selvsagte å starte med.

Jeg leste en gang en myte, sagn eller legende om bergkrystallen. Og det forundrer meg ikke om det faktisk er en smule sannhet i den:

En indianerstamme hadde en meget dyktig sjaman. Han kunne fremkalle regnet når de trengte det, forutse hvor og når de fikk god jakt, heale de syke, ja alt det en sjaman gjør var han veldig dyktig til. Men selv blant indianere er det misunnelse og maktsyke, så også her. For sjamanen nøt jo en enorm respekt fra de andre. Selv utnyttet han det aldri, men det var en som gjerne skulle hatt den makten, og han var ikke like god.

Sjamanens lærling, hans yngre bror, ble mer og mer svartsjuk. Han ønsket så sterkt at broren skulle dø for da ville han overta hans ansvar. Og kanskje også litt av hans evner. Som lærling visste han godt om den krystallen sjamanen hadde, og som hadde så enorme krefter. Han fikk aldri lov til å røre den, det gjorde heller ingen andre i stammen. Men i motsetning til de andre som ikke ville våget å ta på steinen om de så hadde fått lov så var lærlingen helt besatt av den.

Denne krystallen var en rådgiver for sjamanen. Han sa at den hadde stjernenes visdom i seg. Han snakket med den hver gang han trengte gode råd, men også hver gang han selv hadde funnet ut at en spesiell plante hadde en god medisin i seg. Og ettersom årene gikk ble det nok lagret store mengder informasjon i denne steinen.

En gang sjamanen var på sin årlige tur for å samle urter, krefter, eller hva det nå var for noe mystisk han gjorde, trakk det opp til et utrolig uvær. Hele dagen lå det en uro over plassen. Dyrene var urolige, barna sutret og gråt. De eldste var bekymret, sjamanen deres pleide da alltid å være tilbake igjen om det skulle oppstå noe sånt. Sjamanens lærling gikk rundt og så ut til å være litt utilpass, men dette var det ingen som forsto i alt kaoset. Når uværet trakk over og det hele roet seg igjen var hele plassen i ruiner. Og sjamanen borte…

De måtte med tiden finne seg i at lærlingen overtok plassen til deres gode sjaman. Det var uår flere år på rad. Han kunne ikke hjelpe dem på samme måte som den gamle sjamanen hadde gjort. En dag var noen av stammens jegere ute på en lengre tur enn de pleide. De overnattet i en hule de ikke før hadde sett. Når morgenen kom oppdaget de at på en hylle i hulen lå en krystall. Nøyaktig maken til den gamle sjamanen hadde hatt.

De fortet seg hjem til stammen, fikk med seg de eldste og den nye sjamanen. Sistnevnte kunne nesten ikke styre sin iver når han endelig kom fram til hulen. At han var den som hadde sørget for at sjamanen forsvant var nok noe de eldste mistenkte, men ikke sa høyt. Nå fikk de et nytt tegn på det. Nysjamanen forsvant inn i hulen og kom triumferende ut igjen. Med seg i hendene hadde han krystallen. Når han var ute i sollyset løftet han den opp over hodet. Da sprakk krystallen som om et lyn skulle ha splintret den. Det samme fenomenet rammet også nysjamanen, han ble delt i to. Opp fra restene av krystallene steg et tåkebilde av den gamle, og en buldrende røst humret: Sånn går det med mordere, ta nå restene av steinen og fordel den blant menneske barna så alle får nyte godt av dens visdom i framtiden.

Ja sånn omtrent var legenden. Det er mange år siden jeg leste den så detaljene mangler. Men fra den dag så har vi alle kunnet nyte godt av bergkrystallenes visdom og kraft…

Ønsker du deg en bergkrystall kan de kjøpes i Silvermoons egen nettbutikk


Kommentarer

Bergkrystall — 2 kommentarer

  1. Korreksjon

    Bergkrystallen omformer ikke energien. Den styrker den og samler mer av samme typen. Det den gjør er å balansere sinnet for mer konsentrasjon, slik at man kan være i stand til det man burde være i stand til. 😉

    Har ennå den grønne, røde og hvite du ga meg 🙂

    • Javisst har du rett, beklager om det har dukket opp noen feil hist og her
      Da har du fortsatt både aventurin, rosenkvarts og bergkrystall da, stilig 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *