Nye horoskop?

Slik ser de nye tegnene ut ifølge astronom Parke Kunkle

Steinbukken: 20 januar – 16 februar
Vannmannen: 16 februar – 11 mars
Fiskene: 11 mars – 18 april
Væren: 18 april – 13 mai
Tyren: 13 mai – 21 juni
Tvillingene: 21 juni – 20 juli
Krepsen: 20 juli – 10 august
Løven: 10 august – 16 september
Jomfruen: 16 september – 30 oktober
Vekten: 30 oktober – 23 november
Skorpionen: 23 november- 29 november
Slangebæreren: 29 november – 17 desember
Skytten: 17 desember – 20 januar

Den skarpe iakttager vil kjapt se at det er en stor forskjell i periodene som da vil bli gjeldende for de forskjellige tegn. Noen tegn får over en måned, mens andre, som skorpionen blir avspist med 6 dager. For de aller fleste vil dette bety at de skifter tegn.

Media har med jevne mellomrom forsøkt å presentere det hele som nyhet. Men det er så langt fra sannheten. Allerede ca 1800 fvt var det kjent hos babylonerne.  At det ble 12 tegn i dyrekretsen var ganske enkelt fordi det var ønskelig å ha det slik utfra de teorier som forelå. Sannsynligheten taler kanskje for at det var den enkleste måten å dele inn en sirkel på. Visste de allerede den gang at jorda var rund?

I nyere tid hadde astrologien en sterk posisjon frem til 1600-tallet, da begynte vitenskapen å overta.  Men det var først i 1975 at den ble erkjent som død innen vitenskapelige kretser.

Hva som egentlig er sannheten og hvilke stjernetegn en skal følge er nok opp til hver enkelt, men astrologene kommer neppe til å bytte ut dyrekretsen med sine 12 tegn med det aller første.  De bruker faktisk ikke stjernene til å komme frem til sine spådommer.  Hvordan de da kommer frem til de er nok for de fleste et mysterium?

Uansett så er det bare å innse det, astrologi er viktig for mange, veldig mange mennesker.

Store norske om astrologi og  historikk

Og de litt mer spekulative artikler:

Nytt omstridt stjernetegnAlt du vet om astrologi er feilYour zodiac sign may not be what you thinkWhy did your zodiac sign change?Sign of the times


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *