For jorden skal gråte

Om du bare skal lese ei bok i høst, så velg denne.

«For jorden skal gråte» av James Wilson er ei tankevekkende bok. Den omhandler hvordan den hvite mann tok seg til rette ovenfor Amerikas urbefolkning. Men den kunne like gjerne ha vært skrevet om en hvilken som helst urbefolkning hvor som helst i verden.

Bare det å lese om hvordan hvite mennesker oppførte seg for flere hundre år siden får meg til å skamme meg. Så begynner jeg å tenke på at det er neimen ikke så lenge siden at det var på samme vis her hjemme. Vi ødelegger ikke bare jorda vi bor på, men også de menneskene som i alle tider har forsøkt å gjøre det beste ut av den.

Jeg har en drøm jeg, om at vi en dag skal våkne opp og se hvor mye galt vi faktisk har gjort med verden. Det er en drøm jeg aldri kommer til å oppleve at skjer, jeg er realist nok til å innse det. Men kan jeg få bare et menneske til å tenke i andre baner ved å anbefale denne boka så kan jeg være litt mer fornøyd, for et menneske kan gjøre enda flere oppmerksom på det, og de igjen enda flere. Jeg håper på sommerfugleffekten 🙂

Boka kan kjøpes her og forlagets egen anmeldelse finner du her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *